Mina röda skor är mina bästisar!

Jag vet inte om det är någon som kommer ihåg Lisa Ekdals låt Dina röda skor som Svante Thuresson sjöng på en av sina plattor. Den låten börjar jag ofta nynna på då jag ser mina röda skor i tamburen. För dig som inte vet vad en tambur är så kan jag säga att det är rummet som du kommer in i via ytterdörren. Platsen där många ställer sina skor.

Mina röda skor har jag haft i många år. De är riktigt illröda och lite slitna. Men jag tycker att det gör de finare. Det syns hur älskade de är. Röda skor säger något om en person tycker jag. Det är ett sätt att visa att färgkoden inte skrämmer. Jag tycker att det är fint med färger som avviker.

Jag kan ha lugna sköna färger på resten av kläderna och så bryter jag av med dessa illröda skor som verkligen tar plats. Det blir en häftig effekt. För att matcha riktigt väl har jag ett läppstift som har samma färg. Perfekt tycker jag.