Ska man skölja näsan med saltvatten varje dag?

Jag har lärt mig att det är bra att skälja näsan med saltvatten. Detta lärde jag mig då jag gick och yogade en gång i veckan på ett center här i stan. Jag körde mer fysisk yoga med aningen meditation. Meditationen fungerade inte så bra för mig för jag somnade alltid av den. Dessutom kändes det lite som att det där med meditationen var som en religion och då var jag inte så intresserad. Det var väl hjärnan som slog av på grund av det kan jag tänka.

Men jag gillade det där med att skölja näsan med krus. Det är något jag har fortsatt med. Fast jag undrade ett tag hur bra det var att skölja näsan varje dag. Det känns ju lite överdrivet. Min lösning är att skölja med saltvatten 2-3 gånger per vecka och då jag känner att det behövs.

När det är mycket pollen utomhus så sköljer jag både morgon och kväll för att dra ner på behovet av antihistaminer. Jag tror att det hjälper och att det är riktigt nyttigt.