Min resa till Tel Aviv

Jag kommer inte ihåg när jag började drömma om att besöka Tel Aviv. Det är något som har funnits i tankarna ganska länge. Kanske var det de vackra stränderna eller det otroliga nattlivet som lockade mig. Eller så var det något mer personligt, som en önskan att få kontakt med mitt judiska arv.

Oavsett anledningen tog jag till slut steget och bokade ett flyg till Israel. Och jag kan lova att det var ett av de bästa besluten jag någonsin tagit!

Från det ögonblick jag kom till Tel Aviv kände jag att jag var som hemma. Staden har en energi som inte liknar något annat jag upplevt. Annorlunda men ändå kände jag mig alltså som hemma. Trots att det ständigt surrar av aktivitet finns det fortfarande en känsla av lugn som genomsyrar luften. Kanske lite som jag själv är, ha ha!

Naturligtvis skulle inget besök i Tel Aviv vara komplett utan att spendera lite tid på stranden. Stränderna längsmed stadens kant är helt otroliga. Jag kikade och testade allt från den berömda Gordon Beach stranden till den mer avskilda Florentin Beach sträckan. Det finns något för alla. Till och med en strand som bara är för tjejer en dag och bara för killar en annan.

tel aviv restaurant

Men min bästa upplevelse i Tel Aviv var definitivt maten. Staden är känd för sin otroliga medelhavsmat, och jag förstod ganska snabbt varför. Oavsett om det är färsk fisk, skaldjur, traditionell hummustallrik eller smakrik falafel så finns det något för alla att njuta av.

Om du letar efter en fantastisk stad att besöka rekommenderar jag starkt Tel Aviv. Tro mig du kommer inte ångra det!