Min granne och hennes pinsamhet

Jag måste säga att jag har tänkt till om det där med att tycka att det är pinsamt att synas i underkläder. För en vecka sedan hade min granne glömt sin ytterdörr öppen. Jag såg henne i underkläder och hon ropade förskräckt till samtidigt som hon liksom vek sig dubbel så att jag inte skulle se.

Det hela var minst sagt märkligt. Jag menar vi är ju två kvinnor. Hon hade BH och trosor på sig. Och det är ju samma sak som bikini. Saken är den att jag mötte denna granne på stranden förra sommaren. Då hade hon en bikini på sig. Hon hälsade glatt och vek sig verkligen inte dubbel av att se mig…

Så vad är det för hyckel som får människor att gå omkring nakna på stranden utan att det är pinsamt och sedan skrika av förskräckelse då se ses klädda på samma sätt hemma? Jag kan inte köpa det där med att vi har olika standard för olika platser. På en strand så ses man ju av hur mycket folk som helst. Om det är någonstans vi borde vika oss dubbla är det väl ändå där?