Lediga uppdrag

_______________

Inspiratör

Inspiratörerna besöker en skola och berättar på ett personligt sätt om sin väg till högskolan/universitetet, om sina gymnasieval och informerar eleverna om hur det är att vara student. Många gånger bryter de fördomar om universitet/högskola och visar att högre utbildning inte är reserverat för personer med en viss bakgrund.

Mentor i HAYAT – INGA LEDIGA UPPDRAG

STUDIEHJÄLPEN – INGA LEDIGA UPPDRAG

Vad gör en studentambassadör?

Som studentambassadör är du med i ett av våra tre projekt. Ditt uppdrag är tvådelat; dels är du en förebild för eleverna och har chansen att motivera och inspirera dem till högre studier, och dels utvecklar du dina sociala förmågor och får goda erfarenheter och meriter.

Här kan du läsa mer om våra projekt:

Vill du bli studentambassadör?

Fyll i intresseformuläret här nedan, därefter kommer vi höra av oss till dig.

Vi är tacksamma för alla som engagerar sig för att göra universitetet och högre studier mer tillgängliga för ungdomar, oavsett bakgrund.

Lagen om registerkontroll

Sedan 2013-11-14 finns Lag (SFS 2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Lagen innebär att ideella organisationer kan begära att den som vill vara en del av organisationens verksamhet ska visa upp ett registerutdrag från polisen. Liknande regler gäller för den som vill jobba på till exempel förskola och andra verksamheter som innebär arbete med barn under 18 år.

Inom Esmeralda har vi valt att begära registerutdrag från samtliga som jobbar direkt med barn, det är alltså ett standardförfarande inom verksamheten. Ett utdrag gäller ett år och ska därefter förnyas om personen i fråga vill vara fortsatt engagerad. 

Vill du engagera dig i Esmeralda kan du ladda ner blanketten på förhand och följa instruktionerna, så går det snabbare. Här finns blanketten!