Lediga uppdrag

Mångfaldsbyrån Esmeralda driver tre parallella projekt med hjälp av ett stort antal volontärer och engagerade studenter. Vissa uppdrag inom Mångfaldsbyrån Esmeralda är arvoderade och innebär lite mer ansvar, medan andra uppdrag kräver mindre av den som engagerar sig och kan vara helt ideella. Vi är tacksamma för alla som engagerar sig för att göra universitetet och högre studier mer tillgängliga för ungdomar, oavsett bakgrund.

Sök jobbet som verksamhetsledare för Mångfaldsbyrån Esmeralda!

Just nu är det möjligt att engagera sig som volontär inom läxhjälpsprojektet

Lagen om registerkontroll

Sedan 2013-11-14 finns Lag (SFS 2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Lagen innebär att ideella organisationer kan begära att den som vill vara en del av organisationens verksamhet ska visa upp ett registerutdrag från polisen. Liknande regler gäller för den som vill jobba på till exempel förskola och andra verksamheter som innebär arbete med barn under 18 år.

Inom Esmeralda har vi valt att begära registerutdrag från samtliga som jobbar direkt med barn, det är alltså ett standardförfarande inom verksamheten. Ett utdrag gäller ett år och ska därefter förnyas om personen i fråga vill vara fortsatt engagerad. 

Vill du engagera dig i Esmeralda kan du ladda ner blanketten på förhand och följa instruktionerna, så går det snabbare. Här finns blanketten!