Verksamhetsledare till Mångfaldsbyrån ESMeralda

Mångfaldsbyrån Esmeralda är en ideell verksamhet som arbetar med att uppmärksamma och motverka etnisk och social snedrekrytering till universitet och högskola. Verksamheten startade 2004 och finansieras av Uppsala universitet, Uppsala kommun och Uppsala studentkår. Tjänsten är placerad på Uppsala studentkår. Verksamhetsledaren rapporterar till en styrgrupp bestående av representanter för finansiärerna.

Som verksamhetsledare för Mångfaldsbyrån Esmeralda driver du, tillsammans med en projektledare på 50%, en verksamhet med tre parallella projekt som alla syftar till att bredda rekryteringen till högre studier. För närvarande har verksamheten ett läxhjälpsprojekt, ett studentambassadörsprojekt och ett mentorsskapsprojekt som sammanlagt engagerar ca 35 volontärer.

Verksamhetsledaren planerar verksamheten, rekryterar engagerade, skapar förutsättningar för genomförandet samt följer upp resultatet i samarbete med projektledaren. Arbetet kretsar huvudsakligen kring de tre projekten men det finns också möjlighet att utveckla verksamheten inom projekten eller med nya projekt i enlighet med Mångfaldsbyråns syfte.

Vi söker dig som:

  • Har förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för en bredd av områden
  • Har erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp verksamhet och vana vid att arbeta med verktyg som budget, verksamhetsplan och verksamhetsberättelse
  • Har erfarenhet av att leda ideella och förmåga att entusiasmera andra
  • Kommunicerar väl, är skicklig på att skapa förståelse och bekväm med att använda sociala medier
  • Är kunnig och engagerad vad gäller mångfald, normer och diskrimineringsgrunder
  • Har egen erfarenhet av att studera vid universitet eller högskola

Det är meriterande om du har erfarenhet av att söka externa medel och arbeta med projektfinansierad verksamhet. Även erfarenhet av arbete med student- och utbildningsfrågor eller annat arbete och engagemang inom ideell sektor är meriterande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intervjuer kommer att genomföras löpande. Välkommen med din ansökan, cv och personligt brev, till Joel Cevey Tärnholm: vice@us.uu.se snarast, dock senast den 25 mars.

Frågor om verksamheten och rollen besvaras av nuvarande verksamhetsledare Cecilia Brenner på esmeralda@us.uu.se, telefon: 018-480 31 34.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s