Skuggutbildningens många ansikten

Våren 2018 startade Mångfaldsbyrån och Folkuniversitetet föreläsningsserien Mångfaldslunch. Tanken var att nå ut till allmänheten med forskning om rörde mångfald, breddad rekrytering och integration kopplat till utbildning. Sedan starten har vi erbjudit föreläsningar på teman som rätten till likvärdig utbildning, prestationsångest på ”elitutbildningar” och social snedrekrytering till högre studier.

Den här terminen är Mångfaldsfika förlagt till Kulturhuset Leoparden och deras superfina lokaler. Tiden är lite senare än förra terminen, 18-19, med möjligheten att komma rean 17.30 för den som vill köpa fika.

Först ut att föreläsa den här terminen är Stina Hallsén, lektor i pedagogik vid Uppsala universitet. I föredraget ”Skuggutbildningens olika ansikten” som går av stapeln den 27:e februari, kommer hon att föreläsa om framväxten av läxhjälp i Sverige. Läxhjälp är något som många skolor erbjuder, som det går att söka offentliga medel för att bedriva och det har startats en mängd verksamheter som tjänar pengar på läxhjälp. Men vad vet vi egentligen om dess effekter och vad säger forskningen? Mångfaldsbyrån Esmeralda har erbjudit läxhjälp i Uppsala sedan 2004.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s