Föreläsningar om mångfald

Under våren 2018 startade Mångfaldsbyrån Esmeralda en föreläsningsserie i samarbete med Folkuniversitetet. Konceptet som då hette Mångfaldslunch följde samma princip som Genuslunchen, aktuell forskning som presenteras på ett lättillgängligt vis samtidigt som besökaren kan äta lunch.

Tanken med att erbjuda föreläsningar om mångfald var att nå ut med information om  bakgrunden till de frågor som vi jobbar med inom Mångfaldsbyrån Esmeralda och förhoppningsvis skapa ökat intresse för utbildning som en demokratifråga även inom Sveriges gränser och inte bara i andra länder. Under våren erbjöds fyra föreläsningar som bland annat gav information om vad breddad rekrytering är och rätten till en likvärdig skola.

Under hösten är totalt tre föreläsningar planerade, varav en hölls förra veckan. Samtliga föreläsningar är relaterade till Mångfaldsbyrån Esmeraldas arbete med breddad rekrytering  utifrån parametrarna social och etnisk bakgrund.

Läs om novembers föreläsning!

Läs om decembers föreläsning!

Från och med hösten går föreläsningsserien under namnet Mångfaldsfika och föreläsningarna går att se på Kulturhuset Grand klockan 17.00-18.15!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s