ESMeralda söker studentambassadörer till vårterminen

Mångfaldsbyrån ESMeralda arbetar för att uppmärksamma och motverka den sociala och etniska snedrekryteringen vid högre studier. Genom identifikation och information vill Studentambassadörerna inspirera elever till att se möjligheterna med högre studier.

Det arvoderade uppdraget som studentambassadör går ut på att du, tillsammans med en ambassadörskollega, besöker högstadie- och gymnasieklasser och berättar om din väg till högre studier. Besöken är tänkta att inspirera unga att se högre studier som en av flera möjliga vägar att gå efter avslutat gymnasium. Innan du påbörjar ditt uppdrag genomgår du en utbildning i presentationsteknik. Du förväntas genomföra minst 2 skolbesök per termin.

Målgruppen för ESMeraldas verksamhet är unga från icke-akademiska hem och/eller har annan etnisk bakgrund än svensk. Då igenkänningsfaktorn är viktig i mötet med eleverna vill vi att du inte bara är student vid UU/SLU, utan också har samma bakgrund som vår målgrupp. Vi ser även gärna att du inte är för långt ifrån ungdomarna i ålder.

Skicka en ansökan till esmeralda@us.uu.se, där du berättar kort om dig själv och din bakgrund, samt varför du är intresserad av uppdraget. Uppdraget är arvoderat. Ansökningarna behandlas löpande.

Frågor om uppdraget?                                          

Kontakta Shabnam Sharifpour, vik. verksamhetsledare

Tel: 018-480 31 34

e-post: esmeralda@us.uu.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s