ESMeralda söker projektledare för Studentambassadörerna och Hayat (50 %)

Idag är det större sannolikhet att den vars föräldrar har eftergymnasial utbildning själv kommer att fortsätta till högre utbildning. Unga med annan social bakgrund än akademisk ser inte universitet eller högskola som en möjlig väg i samma utsträckning. Verksamheten inom ESMeralda syftar till att bredda rekryteringen till universitet och högskola genom att rikta insatser mot utvalda målgrupper. Målet är att de ungdomar vi möter ska se högre studier som en av flera vägar att gå efter avslutat gymnasium.

Studentambassadörerna är ett delprojekt inom ESMeralda som går ut på att universitetsstudenter besöker högstadie- och gymnasieklasser för att informera om högskolestudier. Studenterna berättar om sin egen väg till högskolan i syfte att avdramatisera högskolestudier, bryta fördomar samt att inspirera till högre studier.

Hayat är ett mentorskapsprojekt som går ut på att universitetsstudenter fungerar som mentorer för elever på Uppsala kommuns språkintroduktionsprogram (SPRINT). Eleverna som går på SPRINT är relativt nyanlända till Sverige och läser in gymnasiekompetens inom ramen för programmet. Utöver mentorskapets sociala syfte kan eleverna också få hjälp med språkinlärning och läxor.

Vi söker just nu en projektledare på 50% för båda projekten.

Projektledaren arbetar självständigt men nära verksamhetsledaren för ESMeralda och ska tillsammans med denna planera de två projekten, ordna utbildningar för de engagerade studenterna och anordna minst en social aktivitet för studenterna per termin. Ansvaret för genomförandet ligger på projektledaren. Vidare ansvarar projektledaren för rekrytering av studentambassadörer och mentorer/adepter, bokning och administration av skolbesök och email-konton kopplade till uppdragen.

Vi söker dig som har sympati för ESMeraldas övergripande mål och vi ser gärna att du har erfarenhet av administrativt arbete och har en förmåga att skapa kontakter samt att du är van att informera och engagera. Som projektledare är du prestigelös, lyhörd och tar egna initiativ. Eftersom att du i ditt arbete besöker högstadie- och gymnasieklasser lägger vi mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har tidigare engagemang inom ESMeralda och/eller Uppsala studentkår, har lokalkännedom, kunskap om breddad rekrytering samt själv har icke-akademisk bakgrund.

Uppdraget är arvoderat och sträcker sig från 15 augusti till och med 31 maj, med uppehåll i juni, juli och första hälften av augusti.

 

Frågor om uppdraget?

Kontakta Shabnam Sharifpour på tel: 018-480 31 34 eller e-post: esmeralda@us.uu.se.

Ansökan

Ansökan ska inkomma till mångfaldsbyrån ESMeralda senast 23 juni på ett av följande sätt:

1)                   e-post: esmeralda@us.uu.se

2)                   post: Uppsala studentkår/att: ESMeralda, Övre slottsgatan 7, 753 10 Uppsala

3)                   personligt överlämnad i Uppsala studentkårs reception i ett kuvert till ESMeralda.

Bifoga följande dokument:

  1. CV
  2. Ett personligt brev om högst en A4-sida där du beskriver varför du vill arbeta med ESMeralda och vad du har för förväntningar på uppdraget. Dina formella meriter bedöms utifrån ditt CV.

Vi vill starkt uppmuntra alla intresserade oavsett bakgrund att inkomma med en ansökan!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s