Theo vill bidra till samhället

Hur kom det sig att du började engagera dig i ESMeralda?

Med rådande världsordning känns det som behovet av hjälp är stort på många håll i samhället. Att engagera sig i läxläsning genom ESMeralda kändes därför klockrent. Projektet var lättillgängligt, universitetsstudie-kompatibelt och ett konkret sätt att bidra på plats här i Uppsala. Att läxläsningen dessutom var gratis och tillgänglig för alla tycker jag var strålande. ”Where do i sign up?”

Vad har engagemanget i ESMeralda gett dig personligen?

Genom ESMeralda har jag fått återuppleva högstadiet, repetera första världskriget, diskuterat Darwins teorier och lärt mig om Gustaf Frödings eskapader. Jag har också fått träffa engagerade studenter som upplever skolan som väldigt tuff och fått insikt i vilka stora utmaningar som svensk skola står inför.

Finns det några utmaningar med att engagera sig i det projekt som du valt?

Absolut. Jag engagerade mig i projektet utan att ha någon tidigare erfarenhet beträffande pedagogik. Det har visat sig vara en stor utmaning men är samtidigt något som inte ska ses som en begränsning för att inte engagera sig!

Varför tycker du att studenter ska engagera sig i ESMeralda?

Jag tror många universitetsstudenter sitter på ett otroligt spännande kunskapsarv som bara väntar på att spridas och komma någon till gagn! Det är ett otroligt lärorikt och konkret sätt att bidra på en plats där behovet är stort. Vilka är argumenten för att inte engagera sig?

 

En reaktion på ”Theo vill bidra till samhället

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s