Studentambassadörerna är igång!

Studentambassadörerna är ett av ESMeraldas tre delprojekt som går ut på att studenter går ut i skolklasser och berättar om sin egen väg till högre studier. Studenterna som är studentambassadörer kan vara den första i sin familj som läser på universitet, eller har av olika anledningar haft en krokig väg till högre studier. För de elever vi möter kan det vara extra viktigt och inspirerande att se att högre studier är möjligt även om det inte är en förväntning från uppväxthemmet. Studentambassadörerna kan också ha annan etnisk bakgrund än svensk, det studenterna inom projektet har gemensamt är att de representerar de grupper som i viss mån är underrepresenterade på universitetet och generöst delar med sig av sin berättelse för att inspirera och uppmuntra.

Vi är glada över att ha ett antal helt nya studenter engagerade i projektet den här terminen. Onsdagen den 15:e februari 9.00 – 9.30 gör de sitt första besök på kunskapsskolan i Uppsala.

Projektet studentambassadörerna sponsras av Folkuniversitetet.

folkislogga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s